tiistai 16. huhtikuuta 2013

Tohtori Hauschan lumoissa

Olin pari kuukautta sitten kirjastoautolla ja tapani mukaan selailin hyvinvointikirjoja. Käteeni tarttui tämä kirja:
Herätä kauneutesi- hyvinvointia luonnosta dr.Hauschan tapaan.

Kirjassa oli paljon ohjeita itsetehtyyn kosmetiikkaan ja naamioihin...mutta mutta... samassa se herätti kiinnostuksen dr. Hauschan kosmetiikkaan. (Hyvin tehty kirja siis) Kuulosti niin tosi kivalta, että biodynaamisesti viljeltyjä kasveja poimitaan käsin aamukasteessa :) Minulle! Aion kyllä kesällä aloittaa keruutoimet itsekin ja valmistaa muutaman kasvoveden ja naamion kirjan ohjeilla.

Kirjassa on muutakin ajateltavaa asiaa, jopa niin että olen lukenut sen nyt jo kolmeen kertaan! Oma poikani kävi yli 10v sitten hetken steiner-päiväkodissa (Juu-u, silloin jo kyti tämä sisäinen hörhöilyni) ja dr hauschalla ja steinerilla on jotain yhtymäkohtia. En kyllä jaksa tarkistaa mitä, mutta kirjassa kulkee mukana "steiner-filosofiaa".

Kirjan sanoma on se, että ihminen on kaunis ollessaan onnellinen ja hymyillessään. Suurinta kauneutta on aina sisäinen. Vihainen ihminen ei ole koskaan kaunis!
Laitan tähän otteen kirjasta, poimi se mukaasi <3

"Kun ihminen elää väärässä rytmissä elimistönsä tarpeisiin nähden (niinkuin tällä hetkellä suurin osa ihmisistä tekee, oma kommenttini) elimistö antaa varoitusmerkkejä:
"aina kun sinua väsyttää, mutta annat silti itsestäsi enemmän, kuin olisi terveellistä tai yksinkertaisesti enemmän kuin jaksaisit, sisimpäsi antaa varoitusmerkkejä, jotka ilmenevät pelkona, vihana tai molempina. Sisäinen ohjausjärjestelmäsi käskee hidastamaan vauhtia, luopumaan elämän asettamista vaatimuksista, lepäämään ja löytämään jälleen yhteyden omaan itseen.
Kroonisesti vihaiset ihmiset eivät useinkaan huomaa, että heidän sisimpänsä kehottaa heitä kuuntelemaan ja toteuttamaan myös omia tarpeitaan. Ylenmääräiset vihan ja pelon tunteet turmelevat terveyttä ja tuhoavat kauneutta. Näin tuntevan ihmisen sisäinen viisaus yrittää saada ääntään kuuluviin:
"Kuuntele! Tarvitset lepoa. Sinun pitää viettää aikaa rauhassa yksin ja rakkaidesi kanssa. Sinun täytyy pitää hauskaa, tanssahdella auringossa ja astella sateessa. Sinun pitää eheytyä. Olet tyhjentynyt! "

(Susan West Kurz. Herätä kauneutesi 2011, s.16-17)

Nämä kuvat löytyvät sivuilta: http://www.drhauschka.fi. Käykää tutstumassa mm. kasvien keruu osioon, vaikuttavaa.
Tähän kosmetiikkasarjan ideologiaan kuuluu siis kasvien/luonnon kunnioittaminen, biodynaaminen viljely, ajatus siitä, että ihon ongelmat ovat väliaikaisia ja iholla on kyky korjata itse itsensä jos se saa siihen tarvittavat välineet. Tämä on valovuosien päästä siitä hypernanoteknologia-kosmetiikasta johon olemme tottuneet. Tässä tuotesarjassa ei käytetä lainkaan yövoidetta! Vaan luotetaan siihen, että yön aikana iho korjaa itse itsensä ja tasaa rasvan muodostusta. Täytyy myöntää, että juuri kun olin oppinut silmänympärysvoiteisiin, teki tiukkaa jättääkin kaikki pois...
Omassa käytössäni on nyt n.5viikkoa ollut:

*Toisen sarjan luomu-pudistusvaahto! en ole vielä käsittänyt mikä tuote kävisi tässä sarjassa meikinpoistoon.. ;)
*Kasvovesi Spezial, seka-rasvaiselle iholle. Suihkitaan aamuin illoin suihkepullosta, illalla ei lisätä mitään päälle. Iho saattaa aluksi kiristää, mutta korjaa itse tilanteen n.15min kuluttua.
*Päivävoide melissa (vähentää kiiltoa) 
*Meikkivoide
*Silmähohde (sis. mm avokaadoöljyä, macadamia-pähkinäöljyä ja tyrniöljyä..voisin siis vaikka syödä sitä :)
*Ja sitten puhdistusvoide, joka on kyllä kaikkein mielenkiintoisin tuote! Jollen olisi saanut siitä näytettä en olisi sitä arvannut ostaa, sillä on sellaista outoa ruskeaa mantelitahnaa! Sitä ei lainkaan hierota kasvoihin vaan puristetaan 2cm käsiin, lisätään pari tippaa vettä ja sitten taputellaan pitkin kasvoja. Voide imee kuin imukuppien avulla ihosta epäpuhtauksia. Hauschan kotivuilla on videolla ohje jossa näytetään miten puhdistuvoide taputellaan. Lopuksi se huuhdellaan pois.

Aika pelaamistahan tämä nyt näiden tuotteiden kanssa on....mutta.
Ihoni ei ole koskaan näyttänyt yhtä hyvältä!!
 Ja tämä on totta. Ei edes nuorempana.
Sekaihoni on ollut aina haastava hoidettava, alaosaan kasvoja ilmestyi (huom mennyt aikamuoto) kierron mukaan kipeitä paukamia kun taas posket ovat kuivat. Ihon väri (oli) harmaa ja eloton. 
Nyt mietin viime viikolla, että voisin periaatteessa lähteä kauppaan ilman meikkiä!!  Se on minulle iso juttu, kun yleensä kaikkien epäpuhtauksien/kalpeuden peittämiseen on tarvittu ainakin mineraalimeikkivoidetta/puuteria/peitepuikkoa.
Olen kokeillut milloin mitäkin sarjaa, käynyt kasvohoidoissa, kuorinut säännöllisesti, tehnyt naamioita jne. Koen, että minulla on olemassa jo vertailupohjaa tähän asiaan. 

Mitään kovin riittoisia nämä eivät mielestäni ole, siitä miinus.
Tästä sarjasta on aika paljon bloggauksia ja kokemuksiakin laidasta laitaan. Ilmeisesti se toisille toimii ja toisille ei. Itse olen ainakin aivan myyty ja nettikauppaan lähti juuri isompi tilaus. (netistä saa aika tavalla halvemmalla tätä sarjaa)

Koska olen päättänyt( kirjan ohjeita noudattaen) yrittää olla iloisella päällä, piristin itseäni näin ihanalla paidalla! (me&i) On NIIN paljon helpompi hymyillä, kun päällä on pinkkiä! 
Lisää hymyilyttää se, että meille muutti tänään maailman kaunein kirjahylly! Kunhan saan pahvilaatikot ulos ja imurin aloileen, palaan asiaan... Voikaa HYVIN!

2 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen vinkistä ja ajattelemisen aiheesta. Olen tällä hetkellä kroonisesti vihainen :/

  Tuo paita kyllä sopii sulle tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Tuo sarja on hintava, mutta ilmeisesti tehokas. Kiitos vinkistä, jos kokeilisi myös.
  Kyllä tässä iässä jo hehkeyttä tarvii ;) Siis minun iässä, en puhu susta :)

  Tuohon krooniseen vihaisuuteen kyllä törmää useinkin. Ja varmaan ajoittain siihen itsekin syyllistyy. Mä olen ajatellut asian niin, että yritän välttää ihmisiä jotka aiheuttaa mulle
  huonoja "viboja". Olen aika herkkä huomioimaan ja vaistoamaan ihmisten tunnetiloja.
  Huomaan ihan selvästi joskus voivani huonosti joittenkin ihmisten lähellä. Negatiivisuus tahtoo tarttua iholle. Siispä yritän pitää välimatkan sellaisiin ihmisiin.
  Elämää kannattaa edes yrittää katsoa valoisin mielin ja mennä eteenpäin se hymy huulilla tai ainakin suupielissä :)
  Aurinkoisin terkuin ( sateen kiusallakin ),
  Eija

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.