torstai 28. helmikuuta 2013

Saunatyömaapäivitys

Tämä on maisema jossa rauhoitun. Tarvitsen tilaa hengittääkseni, peltoa, merta, vihreitä kenttiä, suuria puistoja.. niistä pidän. En pidä lainkaan niin paljon metsistä, siellä voi olla ahdasta. Täälläkin aloimme ihan ensimmäiseksi kaataa puita. Se ei ollut kaikkien mielestä hyvä idea. Moni pelotteli tuulella...en ymmärtänyt miten yksi runko suojaisi minua siltä, kun latva ja lehdistö kasvavat niin korkealla. Toinen puhui näkösuojasta.. en ymmärtänyt miksi piileskelisin puiden takana varjossa. Kummastelen salaa  ihmisiä joiden tonteilla on paljon puustoa maiseman edessä, vaikka ymmärrän toki, että juuri se on joillekin maisema. Minulle läheisyys ja ahtaus ei tuo turvallisuuden tunnetta, se jollain tavalla kuristaa. Haluan nähdä kauas aina, jos vain mahdollista.

Olen kovin iloinen työmaalla tapahtuneista muutoksista. Juuri nyt kaikki sujuu niinkuin pitääkin ja kaikki valinnat tuntuvat oikeilta. Näen jo itseni istumassa lauteilla ja katselemassa merta. Se tuntuu hyvältä. Niin paljon itkua ja valvomista tähän mökkiprojektiin on alussa kuulunut, homeisen mökin ja melkein koko kaupan purku ym.. Onneksi tämän (haisevan ja homeisen) tunnelin päässä on viimein valoa!

Saunan harmaa sävy on... täydellinen. Tämä kuva on löylyhuoneen ovelta, kiuas tulee vasemmalle ja oikealla on iso ikkuna merelle. Nuo pyöreät ikkunat jäävät selän taakse. Tänne on tarkoitus tulla U-malliset lauteet.
Pesuhuoneeseen valittiin valkoinen paneeli. Ihanan valoisaa ja huone on kerrankin tarpeeksi iso meidän perheelle. Ja kun avaa oven on... vedessä :)
Tässä on pukuhuoneen parvi
Eipä siellä aikuinen seisoskele mutta lapset viihtyvät varmasti. Tämäkin ikkuna aukeaa merelle ja valaisee koko parven.
Parvelta katsaus puku/takkahuoneeseen. Huonekorkeus on neljä metriä. Oikealla alhaalla ovi ja iso ikkuna pihan suuntaan. Taka ja sivuseinä ovat tielle päin joten niihin ei haluttu lainkaan ikkunoita. Sen verran haluan piileskellä ;)
Ja alhaalta ylös. Kattoon päätettiin laittaa jotain led valoja.
Aurinko pilkahteli pilven takaa, katolta tipahteli vesipisaroita, ne helkkyivät iloisena kevättä. Olkoonkin, että pian taas pakastaa ja tuiskuaa, minä olen jättänyt jo talven taakseni ja katselen kohti kesää. :)
Iloa ja valoa viikkoonne, kestetään pieni takatalvikin vielä!

7 kommenttia:

 1. Ihana projekti :) Mökkihän on oikein tilava ja harmaa sävy on kaunis. Ja aivan upea maisema <3 kyllä tuolla mieli ja keho rauhoittuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin on. :) Hauskaa vaihtelua perusarkeen pohtia näitä saunajuttuja. Saunarakennushan tämä siis on, mökin virkaa toimittaa asuntovaunu! Tuo parvi on kyllä hyvä, vältytään jatkossa yhden sohvaryhmän avaamiselta, kun parvella voi nukkua 2-3 henkeä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, nyt alkaa itsestäkin tuntua siltä :D

   Poista
 3. En malta odottaa lopputulosta, koska aihio on noin upea.
  T:Päivi

  VastaaPoista
 4. Hih, aihio oli alunperin vanha myrkynvihreä autotalli joten siihen nähden muutos on aika valtaisa! Todella hauskaa on ollut tätä suunnitella ja jollain tavalla on sellainen vähän ylpeäkin olo, kun itse on suunnitellut ja alkaa näyttää hyvältä. Sitä, kun ei ikinä paperilla tiedä millainen joku ratkaisu oikeasti livenä on.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan näköinen saunamökki on teille tulossa! Rauhallisen oloinen paikka jo nyt.
  Voin aivan kuulla sen puheen porinan ja touhun, kun teidän lapset valtaa tuon parven :)
  Teille on tulossa mukava kesä :)
  t. Eija

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.