maanantai 11. helmikuuta 2013

Hengähdyshetkiä

Tulevan ystävänpäivän kunniaksi haluan jakaa kanssasi kirjavinkin.
Loistavan lahjaidean kiireiselle ystävälle tai sitten sille kaikkein rakkaimmalle, kärsivällisimmälle ja uskollisimmalle ystävälle: Itselleen :)

Näin jossain naistenlehdessä pienen vinkin Hengähdyshetkiä- kirjasta. Päälikansi jäi mieleeni ja arvelin olevani edes hieman kiinnostunut sisällöstä. Nyt kirja oli Stokkan helmikuun kanta-asiakastarjouksessa ja sitä kautta se löysi tiensä käsiini. ONNEKSI! Ensimmäisen aukeaman jälkeen olin täysin myyty. Tämä kirja on kuin tehty minua varten! Ja miten löysinkin sen juuri nyt, kun tarvitsin sitä kaikkein eniten.

Kirjaan on koottu monta hyvää rentoutus ja mielen tasapaino-harjoitusta kappaleiden lomaan. Alussa voi jokainen tehdä oman elämänsä stressitestin (ja vetää sitten siitä omat johtopäätökset...) ja sen perusteella/sen jälkeen tehdä itselleen neljän viikon harjoitussuunnitelman johon valitsee kirjan harjoituksista joka päiväksi yhden. Harjoituksiin menee vain n.15 minuuttia päivässä, mistään suureellisesta ajankäytön haasteesta ei ole kyse.
Oma harjoitussivuni on vielä täyttämättä, mutta harjoituksia aloin tehdä jo tunnin päästä siitä, kun kirjan avasin..(Ei kai se muuten olisi kovin kummallista, mutta sattui olemaan miehen ja minun kahdenkeskinen ilta"vapaa" varmaan sataan vuoteen ja VOI olla, että mieheni olisi halunnut jutella muustakin, kuin näistä harjoituksista tai selata tätä kirjaa... Heh, hän on kyllä ihanan ymmärtäväinen...)

Pidän kirjassa erityisesti siitä, että se ei julista sormi pystyssä mitään, ei ruokavaliota, ei valtavaa elämänmuutosta tms. Se antaa lempeitä vinkkejä sellaiseen eheyttävän toimintaan jonka voi joka ikinen soluttaa osaksi omaa arkeaan. (Jopa extremekiireinen suurperheen äiti ;) ) Se herättää uinuvan ja uteliaan mielen pohtimaan valintojaan ja tapaansa kohdella itseään.

 Kirjan kuvat ovat kauniita ja useissa esiintyy kirjan kirjoittaja Mia Jokiniva itse. Pelkästään kuvia katsomalla voi havaita energian ja rauhan hänen kasvoiltaan. Se jos mikä motivoi! Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että kaikki tapaamani/näkemäni joogaavat ja meditoivat naiset ovat jollain selittämättömällä tavalla todella kauniita, pehmeitä. Oletko huomannut saman? Stressi, suru, kiire ja väsymys kai kiristävät kasvoja ja tekevät ilmeistä erilaisia. Koko ihmisestä erilaisen.

Kirjan kirjoittaja on perustanut hyvinvointikeskus Villa Mandalan (klik) Loviisaan. Käykää katsomassa paikan sivut ja vaikuttukaa. Ihan mielettömän näköinen ja oloinen paikka.

Yritän tehdä tulevaisuudessa sellaisia valintoja jotka johtavat tai johdattavat minut ennen pitkää sinne.
Katsotaan kauanko siihen menee. Asioilla on tapana järjestyä.
P.s Mitä täällä blogimaassa on tapahtunut, kun niin harvat kävijät jaksavat enää kommentoida?

10 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä, taitaa olla myös minun kirja! Pitääkin lähteä ostoksille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että sait tästä ideaa ja innostusta! On kyllä hyvä kirja, uskaltaa suositella :)

   Poista
 2. Kiitos, hyvä lahjaidea!

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas hyvästä vinkistä! Tiedätkö, minäkin olen joogaaja. Löysin astangajoogan joitakin vuosia sitten ja päätin etten lopeta sen harrastamista koskaan - sen hyväätekevä vaikutus oli niin suuri. Sitten aloitin opiskelut, jotka ovat onneksi jo loppusuoralla, ja joogaaminen jäi, niin kuin kaikki muutkin säännölliset toiminnat opiskelun lisäksi. Ei minusta ollut yksin joogaamaan, halusin siihen ryhmän tuen ja energian. Vakaa aikomukseni on viimeistään ensi syksynä mennä taas mukaan joogaryhmään. Oletko itse kokeillut astangajoogaa?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Minttu!
  Ihanaa, ettei ole täällä yksin :)
  Olen käynyt yksityisellä jooogaterapeutilla joka huolellisen haastattelun jälkeen teki minulle ihan henkilökohtaisen joogaohjelman. Aluksi tuntui etten jaksa sitä yksin kotona tehdä, mutta tapahtui sama ihme, kuin sinulle. Ajattelinkin etten voi koskaan enäää jättää sitä. Välillä on ollut muutaman viikon tauko etten ole tehnyt ohjelmaani, mutta palaan siihen aina. Jos pitäisi joogata kotona umpimähkään jotain, en varmaan saisi mitään aikaiseksi, mutta oma ohjelmani on jo niin tuttu, teen sitä mitään ajattelematta. Välissä innostuin kundaliinijoogasta, hankin kirjan ja videon. Olen lisännyt siitä muutaman liikeen siihen alkuperäiseen ohjelmaani. En ole kokeillut astangaa kuin satunnaisesti. Se kanssa joudun olemaan tarkkana, sillä minulla on tosi yliliikkuvat nivelet..en uskalla tehdä mitä tahansa omin päin, etten saa itseäni kipeäksi. Siksikin halusin, että joku katsoo juuri minulle sopivat liikkeet ja tarkastaa miten ne teen. Olen vähän (=paljon) huono lähtemään ryhmiin, joogaan aamupäivisin kotona, kun on rauhallista. Laitan aina taustalle rentoutusmusiikkia ja päätän joogatuokioni meditaatioharjoitukseen. Tämä on ollut parasta mitä olen ikinä älynnyt itselleni tehdä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä täällä uskollisesti ollaan, vaikka laiskasti kommentoidaan =)
  - Päivi-

  VastaaPoista
 6. No kiva kuulla! Ilman lukijoita blogi on ihan valju ja vajaa ja bloginpitäjä tuntee olevansa blogimaassa ihan itsekseen. Suunnittelenkin just lukijoilleni jotain arvontaa, niin ihanaa kun jotkut jaksavat notkua tällä epätasaisella matkalla kyydissä! :)

  VastaaPoista
 7. Harmillista kyllä, harvemmin tulee kommentoitua. On mukamas aina niin kiire..mikä "ihana" tekosyy.

  Kiitos mahtavasta blogistasi - sitä olen innolla lukenut:) Teillä on aivan mahtava piha ja ennenakaikkea Se Uima-allas. Oliko isokin projekti? Maksoiko "maltaita"?Itsekin sellaisesta haaveilen kun pihalla tilaa olisi..

  t. Satu

  VastaaPoista
 8. Kiitos Satu! Kiva, kun nyt kommentoit. :) Uima-allas oli loppujen lopuksi aika helppokin projekti, odotin pahempaa.. Hinta oli kohtuullinen, kun saatiin olla uudelle yrittäjälle "harjoituskappaleena" ja luvattiin, että allasta saavat jotkut asiaa harkitsevat käydä katsomassa. Mutta vain pari pariskuntaa on käynyt. Tuo kupu oli itse asiassa varmaan se kallein hankinta! Se kirpaisi! Mutta on ollut ihan ehdoton.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.