maanantai 6. elokuuta 2012

Ajatukset kääntyvät jo kouluun..

Elokuu on hiipinyt varkain arkeen. Koulun alku jännittää täällä uusia ja jo kokeneita kouluun lähtijöitä. Huoneita on siivottu koulukuntoon, reppuja hankittu, uusia kyniä hypistelty kirjakaupoissa urakalla.. Koulun alkuun liittyy paljon tunteita. Tänä kesänä yksi niistä on ollut pieni pettymys siitä, että koko kesä meni odotellessa kesää..
Ilmassa on myös haikeutta, olemme viettäneet koko pitkän kesäloman tiiviisti yhdessä. Tuntuu, että perheemme on yhtenäisempi kuin koskaan, siitä iloitsen.
Vaikka pienellä haikeudella saattelen kaikki koulutietä kohti, huokaisen myös. Kesä on ollut aikuisille yhtä palvelusten sarjaa ja ruuanlaittovuoroja! Meillä lapset syövät ainakin näin kesäaikaan lähestulkoon joka välissä. No, ovatpa ne kaikki kasvaneetkin pituutta oikein urakalla! Haluan uskoa, että tämä suosimamme luomu/lisäineeton ravinto on ollut ertyisen hyvää.
Luin muuten,että tavallisessa pillimehussa on KAHDEKSAN palaa sokeria!! Huh...ei kovin terveellistä, jäin miettimään että miten ne sokerit edes mahtuvat sinne pieneen purkkiin :D
Kesällä on ollut aikaa tehdä uusia aluevaltauksia ruoka-ainesten suhteen. Olen poikennut mökkimatkojemme aikana ostamassa ihmisten pihoilta mansikkaa, perunaa, kananmunia ja hunajaa. Se on ihana tapa tehdä ostoksia! Nyt kun olen rohkaistunut kurvaamaan portista sisään aion jatkaa näitä pihaostoksiani.
Tämän illan vietin haalien lukiokirjoja netistä, voi taivas mikä homma ja mikä hinta! En ole ennen tajunnutkaan kuinka kalliita lukion kirjat ovat. Nyt voi vaan todeta, että niitä on sitten syytä lukea! ;)
Näitä kuvissa olevia enkeleitä bongailin omalta pihalta, suojelusenkeleitä koulutielle tarvitaan, varsinkin ekaluokkalaisille. Niin kovin pieniltä ja haurailta ne näyttävät isot reput selässään. Onneksi lomaa on vielä viikko. Nautitaan siitä ja tartutaan hetkiin. Voikaa hyvin.... ja muistakaa arvonta alempana, jos ette ole vielä osallistuneet!

3 kommenttia:

 1. Meillä myös odotellaan jo koulun ja eskarin alkua, uudet reput ja vehkeet valmiina. :) Toisaalta haikeaa, mutta myös helpottavaa, kun koululaisen pitkä ja välillä yksinäinenkin kesäloma lähestyy loppuaan.

  Enkeleitä tosiaan toivotaan jokaisen pienen ja isommankin, koulutielle. <3

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Olen mietiskellyt tänä kesänä sitä miten tiukilla monet vanhemmat ovat kun koittavat sumplia kesälomiaan ettei lapsen tarvitsisi olla liikaa yksin ja pahimmillaan sitten porrastavat kesälomiaan vuosikausia. Vaikea yhtälö... Kyllä minun mielestäni koulun loma voisi olla hieman lyhyempi, lapsetkin alkavat jo kaivata kouluun ennen loman loppua Alkukesä on useimmiten niin kolea, että hyvin sen voisi koulussakin olla, vaikka hieman kevennetyllä/ulkopainotteisella ohjelmalla. Onko muuallakin euroopassa näin pitkät kesälomat koululaisille? Minä en yhtään tiedä.
  Enkeleitä täältäkin lähetellään! <3

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.