keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Lapsuuden kesä

Asiat ovat loppujen lopuksi aika hyvin, jos aamusta iltaan voi uida ja välipalaksi saa altaalle mansikka-annoksia, eikö?
 Olisipa tämä sellainen lapsuuden kesä, jota lapset muistelevat kaihoten 30 vuoden kuluttua, kuten minä nyt omiani. Niitä jolloin oltiin koko kesä mummolassa, peltohommissa paahtavan auringon alla. Mummi ripusti saunan ikkunaan valkoisen liinan josta tiesimme, että ruoka on valmiina. Ei silloin tietenkään kännyköitä ollut. Parasta oli päästä hakemaan lehmiä laitumelta, sitä tunsi itsensä niin isoksi. Olen niin kiitollinen, että sain elää kesäni siellä maalla, odottaa kauppa-autoa, hyppiä heinäladossa ja leikkiä kauppaleikkiä saunan terassilla. Sitä samaa wanhanajan kauppaleikkiä koitin rakentaa meidänkin saunan terassille, mutta eihän lapset sitä oikein ymmärtäneet. Mehän kuljemme kärryjen kanssa suurissa halleissa ja avaamme suumme vasta kassalla.
Uusimman meidän perhe lehden kolumnissa kirjoitetaan, että kesän ideaalitila on aina joltain menneeltä ajalta ja niissä kuvastuu ihmisen ja luonnon liitto, meri, järvi, perhoset...teknologia niistä puuttuu.
Vai miettivätkö lapset sitten joskus, että oli ihana kesä se, kun saatiin pelata aamusta iltaan sisällä pleikkaa?  Se selviää sitten.
Jotenkin toivon, että ei.  :)
 Ihan hyvä, ettei minusta mitään viljelijää tullut. Tänä kesänä koitan enää suoriutua näistä muutamista kirsikkatomaateista... niidenkin jokapäiväinen kastelu tuntuu vaativalta!
Lasten jokapäiväinen kastelu sen sijaan sujuu paljon helpommin...
Voikaa hyvin! Oli tullut uusia lukijoitakin, TERVETULOA!! Teette minut kovasti iloiseksi. Kuten te kaikki muutkin siellä :)

11 kommenttia:

 1. Olipa mukava lukea lapsuutesi muistoja, mulla on samanlaisia. kauppa-auto oli 2 kertaa viikossa se kohokohta, samoin heinätöiden lomassa ne uintireissut, aitassa yöpymiset, kun mummo teki maailman parhaita lettuja, savusaunan löylyt jne.. oi niitä aikoja..samoja muistoja en millään ole saanut omille lapsilleni, harmittaa.

  VastaaPoista
 2. Itsekin olen siinä iässä että muistelen haikeudella lapsuuden huolettomia kesiä mummolassa. Maanviljelyä tai eläimiä ei mummolassa ollut, maito kuitenkin haettiin maitolaiturilta ja tomaatit kasvihuoneesta : ) Lapsuuden kesinä oli aina lämmintä ja vettä satoi vain öisin, eikös vaan ; )

  Toivon todellakin että omille lapsille jää kesistä muitakin muistoja kuin se että sai pelata sisällä koko päivän silmät punaisena. Ja oikeesti uskon että erilaiset päivät jää mieleen paremmin kuin "tavalliset" saa-pelata-päivät.

  Toivon teille paljon aurinkoisia päiviä altaalla!

  VastaaPoista
 3. Lapsuusmuistot on ihan parhaita! Silloin oli kesät aina aurinkoisia ja kuumia, kesäloman alkaessa oli jo täysi kesä. Talvet oli lumisia ja jouluina oli jo hanget korkeat nietokset.

  En tiedä kultaako aika muistot, mutta tältä se minusta vaan tuntuu :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä teillä on ihana allas!

  Minä saan nykyisin joka toinen ilta muistella lapsuuttani, sillä aina kun minä nukutan lapset niin laulujen sijaan vaaditaan kertomuksia ja niin sitä on tullut muisteltua juuri muun muassa kauppa-autolla käymistä.

  Muuten hauska sattuma, ostin juuri tänään tytön synttäreille noita samoja sydän vaahtokarkkeja :-)

  VastaaPoista
 5. ooh mikä masikka kuva ja tuo allas... ♥ Miekin muistan omasta lapsuudesta, kun kävi kauppa auto kerran viikossa, ajoi lenkin tästä meidän ohi... :) mukavia aatoksia, kauniita päiviä teidän altaan ääreen! :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanaa kesän jatkoa <3
  Koitetaan parhaamme mukaan tallettaa omille lapsillemme niitä kesämuistoja kukin kohdallaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos. Täällä onkin paljon kauniita muistoja, hyvä niin :) Suloisia suvipäiviä kaikille! <3

  VastaaPoista
 8. Mukavia lapsuuden muistoja minullekin tuli postauksestasi mieleen. Heinäpellot - kauppa´-autolla käyminen ja uiminen ihanassa mummolan hiekkarannassa.
  Jospa ne tämän päivän lapset muistaisivat muutakin kun ne pleikkarit. Kuumat kesäpäivät altaalla esim.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Sinulla vaikuttaa olleen todella ihanaa kesäaikaa lapsuudessa. Oma lapsuuteni ei ollut niin kamalan mukava - ainoa mummikin oli väkivaltainen alkoholisti.

  Kuuntelen/luen aina hyvin haikeana muiden kokemuksia mummulasta, mummusta, mummun leipomisista.. Se olisi varmasti ollut ihana kokea.

  Uskoisin, että sinun lapsesi isona muistavat hyvinkin aurinkoisena nämä lapsuutensa kesät! Näitä postauksia kun lukee niin välittyy niin aina sellainen ihana meininki - myös kuvista joissa lapset temmeltää :)

  VastaaPoista
 10. Hei Marika.
  Ikävä lukea kokemuksistasi.Lapsuusmuistot ovatkin siitä erikoisia, että todellisuudessa se hyvä hetki on saattanut kestää vain 5min ja se kannattelee koko elämän halki! Aika harvalla on enää mitään mummoloita, alkaa mummotkin olla city-mummoja. Niinkuin meidänkin lasten mummot. Ehkä siksi sitä itse haalii mummolatyyliä kotiin.. :) Itsekin toivon, että lapsille jäisi hyviä muistoja, kun on kuitenkin toisilla kannettavanaan sekin taakka, että eivät asu biologisen perheensä kanssa. Että olisi sitten edes muuten lapsuus ollut mahdollisimman hyvä ja nämä kesän hetket jäisivät kannattelemaan sinne mieleen.
  Nyt ulos, ihana pilvi sentään lipui auringon eteen, ei haittaa! :D

  VastaaPoista
 11. Minun oli tarkoitus kirjoittaa tähän jotain järkevää, mutta pääni tyhjeni. Kommentoin vain että :)
  Tämä kirjoitus toi hymyn huulille!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.