sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Terveiset hiljaisuudesta

Olen kotiutunut tänään hiljaisuuden retriitistä. Olin siellä jo toistamiseen eikä loppua näy. Otin tällä kertaa teidät mukaani... Silläkin uhalla, että seuraava retriitti on täynnä, näytän paikan teille :) Se on siis Heponiemen hiljaisuuden keskus Karjalohjalla(näytti olevan hyvät kotisivutkin). Melkein kävi niin, että en meinannut saada huonetta tästä vanhasta talosta vaan uudemmasta asuntolatyyppisestä. Olin niin pettynyt, että ilmoitin jo puhelimessa etten taida lähteä lainkaan! Niin tärkeää estetiikka minulle on! (ja taisin olla aika väsynyt) Pian sieltä soitettiin ja sanottiin, että eräs Sirpa (kiitos!) oli luvannnut siivota minulle vinttikammarin ja että asuisin yksin tässä talossa. Täydellinen aloitus. Kun kävelin pihaan ja laskin matkalaukun maahan totesin ääneen: I`m home. Sitten otin kuvan teille  :)
Eikö ole ihana? Ja tervetuloa sisälle huoneeseeni...ikkunasta näkyi järvi.

Talo sijaitsee aivan järven rannalla ja tuossa taustalla on kappeli, jossa oli halukkaille erilaista ohjelmaa ja huilumusiikkia. Kappelin suuret ikkunat avautuvat järvelle. Kaunista.
Kun lähdin ulos kappelista kuunneltuani puhetta pyhästä kolminaisuudesta tämä suloinen kolmikko pisti silmääni maasta.
Perjantaista sunnuntaihin hiljaisuutta, vain vesilintujen laulua, kaunista musiikkia, viisaita puheita ja täysihoito... En voisi toivoa omalta ajaltani enempää! Ei tarvitse olla uskossa hakeutuakseen retriittiin. Ainakin tämä tuomasyhteisön Tauko-retriitti on tarkoitettu ihan kaikille. Hieman hengellinen (ei välttämättä uskonnollinen) on tietysti hyvä olla sillä ohjelma on sellainen. Siellä oli näin ihastuttava koriste pöydällä, piti sekin teille näyttää:
Viime vuonna oli vaikeaa palata retriitistä kotiin ja hälyyn, ajelin hiljaa, viivyttelin matkalla. Nyt se oli jo helpompaa. Tietoisuus siitä, että pääsen takaisin, voin ottaa uusiksi, on lohdullinen. Ilmottauduin ensi kesäksi jo, sitä ennen olisi vielä talvella yksi retriitti, katsotaan sitten sitäkin...
Sillä aikaa kun äiti makoili hiljaa, muu perhe oli ahkeroinut. Allas oli jo maassa ja oven paikka puhkottu saunan seinään. Terassin tekijä saapuu ensi viikolla...aika lähellä alkaa uimakausi jo olla! Tarvitaan vielä tosin suodatin ja kemikaalit jotta vesi saadaan kirkkaaksi...

Nyt on sitten suvivirret veisattu ja koulu loppu. Lotta oli saanut oikein 15e stipendin hyvästä käytöksestä! Kyllä äiti on ylpeä.. Tästä se kesä sitten alkaa!
Aurinkoa ja iloa teille kaikille!

p.s poistin 100 postatuksen, aloin suhtautua siihen liian kriittisesti luettuani sen nyt uudelleen..:)
p.p.s Olen kiitollinen kommenteistanne, ilman niitä tämä olisi aivan pöhkö harrastus.

13 kommenttia:

 1. Olipa houkutteleva kuvaus... Iloa kesääsi!

  t. Erja

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanalta, varsinkin nyt kun uusin perheenjäsen saa hampaita eikä meillä ole sopivaa särkylääkettä...

  VastaaPoista
 3. Voisin pakata laukun ja lähteä heti tuonne hiljaisuuden keskukseen täältä kaiken hulinan ja hälinän keskeltä. Varmasti ihana paikka! Ehkäpä sinne vielä joskus pääsen lataamaan akkuja :)

  VastaaPoista
 4. Ihanalta kuulostaa viikonloppusi. Usean kerran on käynyt mielessä että olisi kiva osallistua. Kenties piankin :) Kiitos muistutuksesta !

  VastaaPoista
 5. Saisinkohan seuraavasta retriitistä jo alennusta, jos olette kaikki siellä?
  Se olisi kyllä aika kauhea tilanne, kun varmaan olisi ihan antoisaa jutellakin ja kierrellä yhdessä kamerat olalla ;) Arvasin, että täältä löytyy ihmisiä jotka ymmärtävät tuon paikan päälle!

  VastaaPoista
 6. Vau minkä näköinen paikka! Ja hiljaista... Nyt on täälläkin hiljaista, muttei ollut vielä tunti sitten ;)

  VastaaPoista
 7. Oikein tuli rauhallinen olo kuviasi katsellessa!

  VastaaPoista
 8. Ihana paikka, varmasti mieltärauhoittava tuo hiljaisuus. :)<3 Allas näyttää houkuttelevalle!! ;)

  VastaaPoista
 9. Kylläpä kuulostaa ihanalle ja todellakin houkuttelevalle. Kauniita kuvia. Kiitos kun välität tunnelmaa meillekkin. Täällä sitä rauhaa todella tarvittaisiin. Tänään lähden ostamaan poikien huoneeseen pimennytsverhot, siivousta vaille valmista :)
  Toivotaan että ilmat lämpenevät. Meinasin paleltua ulkona vaikka oli tuulipuku päällä.

  VastaaPoista
 10. Onpa hurmaava paikka hiljaisuudelle.Uskon että oli rentouttava viikonloppu.Tekisi hyvää meikäläisellekin.
  Olinkin juuri kommentoimassa 100 juttua kun se hävisi.Eihän siinä mitään kriittistä ollut ainakaan minusta,mutta itsestä se saattaa tietysti tuntua siltä.

  Allas on varmaan kovassa käytössä kun se valmistuu.

  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 11. Niinpä, joka puolella on kovaa tohinaa toukokuun lopulla-koulujen loppuessa. Itse ainakin olen huomannut että juuri tämä aika ja joulukuu ovat aina ne tiukimmat. JaanaElina: Heh, naurattaa, katsos, vain nopeat elävät jopa täällä blogimaassakin :) Alkoi tuntua että minusta välittyy joku ihan hörhöpää kuva! ;))

  VastaaPoista
 12. Mitä kummaa?? Näytti muka minulle omassa blogissa että sinulla oli uusi päivitys...mihinkäs se katosi sitten??
  Ei saa kiusata ;)
  Eikä minusta ainakaan tullut mikään hörhöpää vaikutelma vaan oikein ihana ihminen, kultainen ja aito.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle ystäväni!

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkistä Elina, innostuin kovasti! Varsinkin kun huomasin että asumme kohteesta vain parinkymmenen minuutin päässä :) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle ja perheellesi, Minna

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.