lauantai 29. toukokuuta 2010

Maitotonkkaa ja mietteitä

muiden blogi-ihmisten tekemien löytöjen innoittamana päätin minäkin suunnata kirpputorille! Kyllä oli tavara arvossaan, eikä oikein tuo 80-luku inspiroinut minua...Mutta maitotonkan löysin ja sitä olin halunnut jo pitkään! Voishan tähän jotain oksiakin sitten laittaa..viimeistään juhannuskoivuja.
nyt se jäi tuohon entisen navetan rappusille.

Viime vuonna osallistuin hiljaisuuden retriittiin, se oli hieno kokemus, ylitin itseni (sillä olen kova puhumaan). Paikka oli niin kaunis... ja oli hyvä olla hiljaa yhdessä. Se on ihan erilaista hiljaisuutta, kuin se, että on hiljaa yksin. Päätin, että menen retriittiin joka vuosi, lepään, nukun, osallistun kappelissa musiikkihetkiin ja hartauksiin, katselen järvelle. Annan ajatusten levätä. Nautin siitä, että päässäni ei risteillyt mitään ihmeellistä, kukaan ei tarvinnut minulta mitään. Retriitti alkoi sanoilla: "Jos kuulet askelia rappusissa, kukaan ei pysähdy ovesi taakse. Täällä ei kellään ole sinulle mitään asiaa ja kukaan ei odota sinua minnekään."Jossain muussa yhteydessä tuo olisi kuulostanut pahalta, mutta siellä siitä tuli armollinen lause.
Retriitti koittaa ensi lauantaina, ilmoitin itseni jo kuukausia sitten ja nyt harmittelen, että se onkin koulujen päätöspäivänä, jos menen, en näe prinsessamekkoja... poden siitä jo nyt huonoa omatuntoa ja kamppailen itseni kanssa.. Tätä se on, äitiyteni. Jatkuvaa taistelua lasten tarpeiden ja itsestään huolehtimisen kanssa, olen säälimätön itselleni ja viime kädessä joustan aina, vaikka taas koitan palauttaa tätä viisasta lausetta mieleeni:
"Lapset kohtelevat itseään niin kuin minä kohtelen itseäni, ei niin kuin minä kohtelen heitä."
Raisa Cacciatore
 Lempeää iltaa teille kaikille siellä jossain...

5 kommenttia:

 1. Tämä postaus jäi jotenkin mulla väliin, nuo tonkat on ihania, itsellä on semmoinen ruosteinen kaunotar.

  VastaaPoista
 2. Liisa, no varmasti, kun tämä olikin se uudempi, mutta sitten se hyppäsi piileskelemään tänne alle! Enkä osaa sitä enää siirtää... :)

  VastaaPoista
 3. Pitäisikö julkaisuasetuksista muuttaa päivämäärä, jos korjaantuisi.

  VastaaPoista
 4. Hyvä kun laitoit tietoa että teksti on mennyt piiloon, ihmettelinkin aamulla kun ei mitään kuulu :)
  Hieno maitotonkka tosiaankin. Minäkin olen sellaisesta haaveillut, tahtovat vaan olla niin huikeissa hinnoissa jos joskus sattuukin kohdalle. Tuollainen hiljaisuus kuulostaa mielenkiintoiselta. Miten lie minun kävisi...voisin enhä nauttiakkin siitä. Varmasti mielenkiintoinen kokemus. Ymmärrän täysin pähkäilyn lasten ja oman tarpeen välillä. En edes osaa antaa mitään auttavaa kommenttia, olisin samassa tilanteessa varmasti yhtä neuvoton. Oli päätöksesi mikä tahansa, saat paljon ja luovut paljosta.
  Onnellista loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kun vinkkasit tästä uusimmasta! En olisi huomannut vanhan alta.
  Kaunis kirjoitus ja miten upeat kuvat. Sielu lepäsi ja mieli nautti. Ihana maitotonkka, kumpa löytäisin itsekin :)
  Onnellista retriittiä.
  Ja vielä kerran kiitos blogista. Tätä on NIIN kiva seurata, aina saa jotakin uutta. Muotisanaa käyttääkseni: tämä blogi "voimaannuttaa"!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.