lauantai 8. toukokuuta 2010

Äitienpäivää ja matkakuumetta

Minulla on dilemma. Rakastan matkustamista ja etelänlomia, mutta pelkään lentämistä. Aika paljon. (oikeasti hieman enemmän) Nyt olen lähdössä matkalle. Huomenna, amuvarhaisella, lennän synkkien tuhkapilvien läpi Kreetan aurinkoon(..kuulostaa jo valmiiksi pelottavalta). Kotimatkalla en pelkää enää niin paljoa ja nyt on toiveissa päästä kotiin jopa bussilla, jos on lööppeihin luottaminen.Älkää siis ihmetelkö, jos arvontaa ei tapahdu sovittuna päivänä. Lähetän sitten jonkun savumerkin.Osallistukaa siis kaikki ihan rauhassa vielä!
Kaipaan jo valmiiksi tätä blogielämää!
Hankin matkaa varten pari uutta tunikaa, valkoiset pellavahousut ja ison pinon pokkareita.Pakkaaminen jää aina viime tippaan ja usein huomaan vasta perillä, että lapsilla on kyllä kaikki vaatteet, mutta äiti esiintyy koko viikon samassa paidassa. Mutta sama se, kun lapset nauravat auringossa. Muulla ei ole väliä.
Nämä kuusi viatonta enkeliä istuvat seinähyllylläni. Siinä se on kuvainnollisesti, minun laumani, rakkaani, pienet ihmiset jotka ovat minun huomaani uskotut. Äitienpäivänä käy supina ja kuhina, kun paketteja ja kortteja sataa sänkyyn.On etuoikeutettua olla näin paljon vartijana ja arjessa äitinä, vaikken olekaan synnyttänyt heistä kuin kaksi.

Jääkaapissani on ollut kiinni vuosia minulle merkittävä runo. Löysin sen aikoinani poikani päiväkodin seinältä. Itkin koko matkan töihin, kun ajattelin sitä ja kauan jälkeenpäinkin. Tästä runosta lähti vyörymään kokonainen ratkaisujen sarja, joka johdatti minut tähän. Runo muistuttaa miten lyhyt on lapsuus ja miten silmänräpäyksessä taapero muuttuu teiniksi.
Ja miten hirvittävän paljon siinä matkalla kasvaa myös itse.

Jälkeenpäin sitä katuu, ettei tarttunut pieniin hetkiin paremmin ja pysähtynyt niihin..mutta sellainen ihminen kai usein on, kiirehtii eteenpäin, kurkkii jo seuraavan kulman taakse. Äkkiä huomaa, että on ostamassa kuopuksellekin koulureppua.
Tämän runon myötä toivotan kaikille äideille ja äideiksi haluaville hyvää äitienpäivää.
Äitiys on lahja joka eheyttää minut joka päivä. Kiitän lapsiani siitä.

" Kerää koriin
ruusut ja leinikit
suukkosten ja kiukkujen kukkurat
kurakäsien taputukset ja karkaavat jalat
satuhetket ja särkevät korvat
syliin nukahtanut kylvynkostea untuvikko.

Sen sisältö ravitsee sielusi
loppuelämäksi.
Se on pankkikirjasi
jonka saldo kasvaa
korkoa korolle.

Vaikka kaikkea katuisit
niin et vuosia
lastesi kanssa jaksettuja."

Anja Porio
 Muita diplomeja ja kunniakirjoja ei  tarvita...valitettavasti tästä vielä puuttuu yksi kortti!
Isäntä oli huomannut miten kaihoten katselin tätä suurta ikkunaa yhdessä liikkeessä...harmaata korkeaa seinää vasten se on juuri niin täydellinen, kun ajattelinkin. Vaikkei ehkä pääse oikeuksiinsa kuvassa. :) Pitää keksiä tuonne sisälle ehkä jotakin, kun palaan...
Lukijat rakkaat, hyvää ja tunnelmallista äitienpäivää, lämmintä ja aurinkoista viikkoa kaikille tänne!

15 kommenttia:

 1. Itse en ole vielä ikinä päässyt matkustelemaan, varmasti ihanaa päästä etelänlämpöön! :) Nuo tunikat ovat kauniita, itsekin rakastan pitää tunikoita kun ovat niin mukavan mallisia. ;)
  Kyyneleet tuli kyllä miullekin silmiin kun tuota kaunista runoa luin - otan sen mukaani.<3 :') Äitiys on ihaninta.
  Tuo enkelikoriste on kyllä varsinaisen arvokas löytö tai lahja, aina muistuttamassa niistä rakkaimmista.
  Ihanaa äitienpäivää ja lomamatkaa teille!<3

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja turvallista matkaa ja nauti lämmöstä!
  Paljon paljon ilon hetkiä ja halauksia huomiseen äitienpäivään!Teksteistäsi huokuu ihana rakkaus <3

  VastaaPoista
 3. Nuo lapsilta saamasi kortit ovat niin ihania, että melkein tippa tuli linssiin!
  Arvostan myös äitiyttä todella paljon ja olen kiitollinenen kahdesta saamastani lahjasta joka päivä. Hyvää ja nautinnollista matkaa teille!

  VastaaPoista
 4. Ihana ja koskettava postaus! Kirjoitit niin kauniisti.
  Runo on kaunis ja niin totta.

  Hyvää matkaa ja hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ja turvallista matkaa Kreetalle! Tulee ihania muistoja mieleen, kun joskus olin siellä käymässä. Mielenkiintoinen ja kuvauksellinen saari.
  Katoin blogiasi ja kiva se vaaleanpunainen maja. Meilläkin on vanha sauna pihan reunalla ja sitä on jo osaksi maalattu vaaleanpunaiseksi!Teemme siitä puutarhavajan. Tosi kivaa lomaa sinulle ja perheelle!

  VastaaPoista
 6. Voi miten paljon haluan toivottaa sinulle ihanaa matkaa! Nauttikaa koko perhe! Olkoon lomanne antoisa.
  Enkelin lähetän matkallenne turvaksi ja rentouttavia tuulia! Ihanaa äitienpäivää ja kiitos kauniista kirjoitukseta. Tuo runo kosketti syvältä! Olet Äiti isolla ÄÄLLÄ ja onnellisen päiväsi ansainnut! Jään odottamaan kuulumisia matkaltanne!
  -Piupau-

  VastaaPoista
 7. ihanaa ja rentouttavaa lomaa<3

  VastaaPoista
 8. Turvallista Matkaa! Mielettömän ihana runo.
  Varmasti on ihana olla Äiti!
  Nauttikaa Auringosta :)

  VastaaPoista
 9. Minkä ihanan blogin täältä löysinkään... Uudeksi lukijaksi ilmoittaudun heti. Tulen varmasti toistekin! Ihana blogi! :)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa lomaa ja turvallista kotimatkaa!

  VastaaPoista
 11. Ihanaa lomaa sinulle. Löysin kauniin blogin täältä , tulen uudelleen.

  VastaaPoista
 12. Toivottavasti loma oli oikein onnistunut! Täällä jo kovasti kaipaillaan kuulumisia! :)

  VastaaPoista
 13. Ihana runo, ajattelemisen aihetta, lämminhenkistä... Tuota mistä kirjoitit; pieniin hetkiin tarttmisesta ettei kadu jälkeenpäin osasiko olla ja nauttia hetkistä kun lapset ovat pieniä... näitä olen itsekin pohtinut. Mutta aika vaan menee hurahtaen ja tosiaan huomaa yhtäkkiä sen pikkuisen astelevan jo suuri reppu selässään...

  VastaaPoista
 14. Pakko kyllä kommentoida, että ihan uskomattoman ihania noi äitienpäiväkortit! hyvä ettei tullu itku multa ku luin niitä (:

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.