maanantai 12. huhtikuuta 2010

Löytökorien kruunaama kesähuone :)

Meillä on siis tuossa pihalla sellainen wanhan ajan puusauna, jossa on myös pukuhuone. Se on aina ollut vaalea, mutta nyt vanhan petsauksen päälle maalasimme seinät ( 3 valkoiseksi ja 1 harmaaksi) ylijäämämaaleilla.Valkoista ei siis riittänyt ihan joka seinään.. Lattian halusimme myös uusia, sillä vanha lautalattia oli karhea ja jalalle ikävän tuntuinen. Haimme edukasta laminaattia lattiaan. Väri oli muistaakseni joku savupähkinä, oli miten oli se on aika upea! No, varsinkin vanhaan verrattuna...
Itse rakennus on puna-valkoinen sinisillä lasiovilla.
Tuollainen kiva saunakyltti löytyi sateenkaarentaa- nettiputiikista.

Minulle sanoi kerran eräs sisustussuunnittelija, että lähes jokainen saa  kaunista, jos käyttää siihen paljon rahaa, mutta jos budjetti on pieni, jälki on persoonallisempi. Mene ja tiedä.
Tuon filosofian mukaan tämä on sitten jo todella persoonallista, sillä koko budjetti oli alle 200 euroa! (sisältäen lattiankin!)
 Tuo vanha lipastokin meni vielä ihan hyvin.
Meillä oli myös vanha, kauhean värinen (t.vihreä-keltainen!) vuodesohva, johon tilasin aivan käsittämättömän halvalla (25e) tuollaisen päällisen. Melkein palautin sen jo, kun olimme sitä aikamme sovitelleet sohvan päälle ja mieheni totesi: On se kyllä aivan hirvee, ei istu yhtään. Sanoin, että käännetään vielä kerran ja sitten luovutetaan  ja humps, se solahti juuri hyvin tuohon sohvan päälle. Olimme koko ajan tunkeneet sitä väärinpäin!

Tuo taustalla näkyvä taulu, jossa on itseään kuivaava nainen on ollut täällä pukuhuoneessa jo 9 vuotta. Se on Ikeasta, mutta on tainnut poistua kuvavalikoimasta.
Lotta lupasi lainata Minniään tuonne tuolille, kun se sointuu pinkkiin mattoon niin hyvin..


Tämä uimari oli niin hauska, että se pääsi kirpputorilta uuteen kotiin (eurolla :)).
Ja tämä verhokappa irtosi alekorista viidellä eurolla.
Että varsinaisia löytöjä! Lapset ovat vähän harmissaan, kun huone on kunnostettu. Viime kesänä huone oli enää lähinnä varastona, enkä välittänyt sen tapahtumista juurikaan. Lapset tietenkin käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja saunakammarista tuli senpäiväinen kotileikkihuone... eikä siinä mitään, mutta meidän perheessämme kotileikkiin kuuluu aina myös kaksi ehkä ruuanlaiton tärkeintä elementtiä: vesi ja hiekka. Jopa siinä määrin, että lasten entinen leikkimökki piti lopulta lahjoittaa vuohien kopiksi, jossa vuohet sitten popsivat koti(vesi)leikeissä homehtuneet pitsiverhot suihinsa. Olen luvannut lapsille, että heti kun he keksivät vaihtoehtoruokia kurapuuron sijaan (ehdottaisin salaatteja voikukista...), heille valmistuu kotileikkihuone pihan entisestä kasvihuoneesta (joka on enemmän huvimaja). sitä siis odotellessa.. ja kesää...
p.s Isäni on tehnyt meille näin sympaattisen saunatonttutaulun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.