lauantai 17. huhtikuuta 2010

Lauantain leffailta

Kun lapsia on enemmän kuin yksi ja jokaisella on vahvat mielipiteet asioista, yhteentörmäyksiä tapahtuu taukoamatta. Haasteellisinta on ratkoa jotakin asiaa yhdessä. Siihen tarvitaan hyvin nukutut yöunet. Äidiltä.
Tänään päivän pulmatehtävä Citymarketissa: Äiti sanoo elokuvahyllyllä:
Valitkaa illaksi leffa elokuvailtaa varten.
(Ja hymyilee, helppoa kuin heinänteko, koska se 14v puuttuu porukasta)
Mutta... 5v kantaa iloisena kärryyn pelastusvene Eliasta (muiden buuatessa taustalla), 10v kantaa Kummelia, tytöt siinä välissä Barbie elokuvaa ja 6v on sitä mieltä, että joku avaruusörkkiäksön-elokuva on "sairaan hyvä", vaikkei ole sitä ikinä nähnyt. Koko örkkiä.
Hän tyrmistyy kysymyksestä: Ajattelitko siis, että tämän tytötkin haluavat nähdä...eihän tässä edes puhuta Suomea..?
Tehtävän vaikeusastetta nostetaan, kun äiti asettaa lisäehdoksi epämääräisen hintahaarukan: Joku halvempi elokuva.
Pulmatehtävä päättyy siihen, että kesken liki täydellisen kakofonian äiti nappaa hyllystä 102 dalmatialaista ja jatkaa matkaansa. Perässä seuraa lauma lapsia, joista jokaisella on naama nurinpäin, kunnes lopuksi lausutaan taikasanat: Sitten voitaisiin hakea jotain sipsejä, jos haluatte. :)
Tässä pari pikaotosta keittiön päästä..
Tämä kana on aivan mainio, ja oikeassa.. Se on kököttänyt tuiman näköisenä tuolla liesikuvun päällä jo vuosia ja saanut minut aina hymyilemään.
Leppoisaa lauantaita teille kaikille...

10 kommenttia:

 1. Mahtavasti hoidettu tilanne - ja hyvä leffavalinta! :D

  VastaaPoista
 2. niin tuttu tilanne..osasit kyllä vetää oikeesta narusta...sipsit toimii aina. Hieno blogi laitan kyllä suosikkeihin.

  VastaaPoista
 3. Täältäpäs löytyi ihana blogi:)Näin suurperheen äitinä kuulostaa oikein tutulta tuo tilanne minullekin,samalla tavalla hoidellaan meilläkin nuo tilanteet!

  VastaaPoista
 4. Kauns koti teillä. Ja ihana uusi tuttavuus tämä sinun blogi.
  Onni koirasta olisi muuten kiva lukea enemmänkin, vaikuttaa niin symppis wuffelle :)
  t. Tanja

  VastaaPoista
 5. Kaunis kiitos! Ja mukavaa kun vierailitte! Joo, meillä on kyllä tavallisesti pienimuotoinen kaaos...mutta se kaiketi kuuluu asiaan.. Enkä voi edes harkita valkoista sohvaa ;) Eläkkeellä sitten..Tuo olikin hyvä juttuvinkki tuo Onni! Hän on aika erikoinen persoona. Laitankin noista muistakin koirista kuvia, ne ovat kaikki vähän "samaa sarjaa".

  VastaaPoista
 6. Hei Elina!

  Kiva, kun vierailit blogissani, näin löysin minäkin luoksesi:)Kaunis koti on teillä ja niin mukavasti ja hauskasti kerrot perheestänne!:)
  Tulen toistekin:)

  VastaaPoista
 7. P.S. Lisäsin Allin kuvan tuonne sivuun :)

  VastaaPoista
 8. Hei=) Löysin tieni ihanaan blogiisi ja liityin lukijaksi heti=)

  VastaaPoista
 9. Leffaillat on lapsista niin mukavia, ikähaarukka tosiaan luo pienen pähkinän purtavaksi. Sama ongelma on ollut usein meilläkin :) Onneksi herkut auttaa ja tärkeintä onkin yhdessä köllöttely ja oleilu. Tuo kaappi on aivan ihana, haaveilen kunnollisesta astiakaapista.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos, ostin sen lomareissulla Vammalan Pentikiltä muutama vuosi sitten. Tällaisen vanhan rintamamiestalon keittiö ei ehkä ihan vastaa 8 hengen talouden säilytyspulmiin keittiössä..se kun on siis ihan alkuperäisessä koossaan. Herkut auttavat meillä joka tilanteessa, niitä kun saa niin harvoin. :) Kiva kun tulit lukijaksi! Aurinkoista viikkoa!!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.